Heelkunde Oostendefoto

Dr. Sofie Depuydt

geen fotomouse iconDr. Sofie Depuydt studeerde af als arts aan de KULeuven in 2001.
Hierna specialiseerde zij zich tot Algemeen Chirurg via UZ Leuven van 2001 tot 2007.

Zij specialiseerde zich verder in de Vasculaire (bloedvat) Heelkunde te AZ St Jan Brugge van 2007 tot 2009.

Sedert 1 augustus 2009 is zij werkzaam als chirurg te AZ Damiaan Oostende en combineert dit met een bijkomende specialisatie Senologie (borstchirurgie) te UZ Leuven van 2009 tot 2010 bij Prof Christiaens in het Multidisciplinair Borstcentrum Gasthuisberg.

Als borstchirurge wil zij graag een nuttige rol spelen in de behandeling van borstkanker. Zij maakt deel uit van het multidisciplinair team van chirurgische en medische oncologen, radiotherapeuten, anatoompathologen, radiologen, nucleaire geneeskunde, borst en oncologische verpleegkundigen,… Dit is een absolute noodzaak geworden om de beste behandeling én begeleiding te bieden aan patiënten die met kanker geconfronteerd worden. Meer info.

Als vaatchirurge behandelt zij zowel de arteriële (slagaderlijke) - Meer info - als de veneuze (aderlijke) pathologie - Meer info. Voor deze laatste heeft zij zich in het bijzonder toegelegd op de nieuwe behandelingsmethoden.

Zo bestaat voor de oppervlakkige veneuze pathologie (spataders of varices) naast de klassieke chirurgie ook de behandeling middels laser (percutane endoveneuze laserablatio) voor de grotere spataders. De kleine spataders worden behandeld met sclerotherapie (‘droogspuiten’), foamsclerotherapie of laserbehandeling. Meer info. Voor de diepe veneuze pathologie (oa. acute diepe veneuze trombose, posttrombotisch been)bestaan in specifieke gevallen ook bijkomende behandelingen naast de klassieke therapie. Zo wordt soms cathetergeleide thrombolyse verricht of stenting van de ader en wordt indien mogelijk ook gebruik gemaakt van de nieuwe orale anticoagulantia. Meer info

Curriculum Vitae

Depuydt Sofie, werkzaam te AZ Damiaan Oostende sedert 2009 als vaat- en borstchirurge

Opleiding
Bijkomende opleidingen
Lidmaatschap beroepsverenigingen
Deelname aan registers/studies
Voordrachten

 

Copyright

Vorige paginaDeze pagina uitprinten

 BYS